Mieke Smet ┬░ 13/05/1974

image-7211-rudi en mieke.jpg?1420296344436

Als kind van een zwemtrainer en samen met haar zus Kathleen (internationale triatlete) koos ze eerst voor keurturnen. Snel wisselde ze de turnmat in voor het zwembad. In haar jeugdjaren (1989 > 1997) behaalde ze jaarlijks verschillende Belgische titels in alle doorlopen leeftijdskategorie├źn en werd drager van meerdere Belgische Records. Ze nam ook deel aan de Multinations waar ze 2 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles won.

Verder op haar sportief palmares:
- 1991-1992: deelnemer 8-landentornooi
- 1992-1993: lid van Vlaamse Elite
- 1993 Wereldkampioenschappen Milaan
-1997: EK Open Water Sevilla (Spanje) 5 km - 14de plaats 1u02'59"
- 1999: EK Open Water Instanbul (Turkijke) 5 km - 14de plaats
- 2000: EK Open Water Helsinki (Finland) 5 km - 15de plaats - 1u01'06"
- 2001: EK Masters Mallorca: 4 x Europees Kampioen cat. 20-24j (400 en 800m en 5 km vrije slag, 200m vlinderslag)
- 2002: EK Open Water Berlijn (Duitsland) 5 km - 19de plaats - 1u04'04"
- 2003: EK Masters Milau: 3 x Europees Kampioen (200m vlinderslag, 400m en 5km vrije slag) en 1 x zilver (200m wisselslag) + verschillende podiumplaatsen triatlon
- 2004: WK Masters Riccione: Wereldkampioen Open Water (3 km), 2 x zilver (400m wisselslag en 800m vrije slag), 2 x brons (400m vrije slag en 200m vlinderslag) + 1 Europees Record + verschillende podiumplaatsen triatlon + 10 Belgische Records Master zwemmen
- 2005 > 2008: meerdere podiumplaatsen triatlonBelgische titels en Belgische Records zwemmen Masters.

Ook Mieke deed universitaire studies en behaalde de graad van Licentiaat Lichamelijke Opvoeding en Geaggregeerd Hoger Secundair Onderwijs.
ze is ook beheerder Sportaccomodaties, Sportfunctionaris, trainer A zwemmen, trainer B triatlon en Docent VTS.

Buiten de begeleiding van onze atleten is ze werkzaam bij Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) als Stafmedewerker Natuurgebonden Sporten, Secundair Onderwijs en Buitengewoon Onderwijs.
Specifiek kan nog vermeld worden dat ze geselecteerd was als loopster van de Olympische Vlam 2004 te Antwerpen en ze kreeg o.a. de prijs voor Sportprestatie van de stad Sint-Niklaas in 1999.