We organiseren ook opnieuw in 2020 open water zwemtrainingen in provinciaal recreatiedomein De Ster.
Adres: Brokkelingenstraat 12, 9100 Sint-Niklaas

Informatie 2019:
Deze gaan telkens door op vrijdag avond van 19u30 - 20u30. Afspraak aan de ingang taverne Brokkelinck om 19u15.
We gaan in groep binnen. Wie te laat is dient extra inkom te betalen.
Voor de laatste 2 weken van augustus (23 en 30 augustus) worden de trainingen 15' vervroegd:
aanmelden 19u - binnengaan 19.15u (ivm vroeger donker worden).

We vragen een deelnameprijs van 12,5 euro per persoon (hierbij inbegrepen de inkom van het domein - wij gaan binnen met een groepsabonnement).
Je kan kiezen voor 1, enkele of alle trainingen. Elke training biedt andere accenten, met doel het open water zwemmen aan te leren of te verbeteren. We zijn met 2 trainers / redders aanwezig om de trainingen te begeleiden.

We kleden ons om in “open lucht” dus je dient naast wetsuit, zwembrilletje en eventueel badmuts je ook te voorzien om je ter plekke om te kleden. Er zijn geen kleedruimtes voorzien. Neem ook een grote vuilzak mee om na de zwemtraining je wetsuit in op te bergen of een curverbox. We adviseren ook plastieken of fijne stoffen handschoentjes voor het aantrekken van je wetsuit om beschadigingen aan de wetsuit te voorkomen.
Domein De Ster heeft aangevoerd zand van de zee. Dit wil zeggen dat er restanten van schelpen aanwezig zijn. We kunnen niet vermijden dat er sneetjes aan de voeten optreden tijdens deze trainingen. 
Wees dus voorzichtig bij het betreden van het water of bij specifieke oefeningen. Je kan neopreen schoentjes dragen tijdens de trainingen, maar hou er rekening mee dat deze op een triatlonwedstrijd verboden zijn.

Annulatie van de trainingen kan gebeuren door:
- ziekte / onmogelijkheid van de trainers om aanwezig te zijn (VLAREM eist 2 aanwezige personen: minstens 1 redder en een 2de redder of een verantwoordelijke)
- onvoorziene weersomstandigheden: het is verboden bij storm/ bliksem open water te trainen
- slechte waterkwaliteit (wordt opgelegd vanuit het domein zelf)
- onvoorzien annulatie door het domein zelf wegens speciale evenementen
- onvoldoende deelnemers (minimum 5)

Annulatie zal via mail de dag zelf gebeuren tenzij we voldoende ver op voorhand dit kunnen communiceren.
Deelnemers dienen VERPLICHT een persoonlijke ongevallenverzekering te hebben of aangesloten te zijn via een sportlicentie bij triatlon Vlaanderen.
De trainingen worden begeleid door ervaren zwemtrainers (Mieke Smet en Rudi Frankinouille). Beiden zijn tevens bijgeschoold hoger redder.
Deelname gebeurt in groep en onder supervisie van de trainers. Er worden geen privé-trainingen toegelaten en het verlaten van de groep tijdens deze sessies resulteert in het uitsluiten van de trainingsessies.

Contacteer ons

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.